Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ Α΄ΑΘΗΝΩΝ Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. ΤΣΙΜΠΗΤΟ

Οι Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. (Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση) καλούν τους απανταχού καλλιτέχνες όπως και τα άτομα με αισθητική και καλλιέργεια να υποστηρίξουν το πρώτο αμιγές κίνημα αισθητικής.
Χωρίς χορηγούς και σπόνσορες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΕ PDF // ΣΕ DOC

11 σχόλια:

  1. Στην Α' και Β' Θεσσαλονίκης υπάρχουν υποψήφιοι για να ψηφίσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρίμα που βάζετε υποψηφιότητες μόνο στη Α Αθήνας. Τώρα θα κάνω αποχή, πρώτα απ' όλα για λόγους αισθητικής κι αηδίας...
    Καλή επιτυχία!!

    Ανάρτησα στο blog ( http://art-philo.blogspot.com )μας το εκλογικό σας μήνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είμαι καπνιστής αλλά συμφωνώ 100% με την ιδρυτική διακύρηξη σας. Είμαι και περιστασιακός θαμώνας του Booze οπότε διπλή η συμπάθεια. Δυστυχώς δεν μπορώ να γίνω μέλος γιατί είμαι ήδη μέλος στη Φιλελεύθερη Συμμαχία, αλλά μιας και δεν κατεβαίνουμε σε αυτές τις εκλογές εγώ, αλλά και άλλα μέλη μας απ'όσο τυχαίνει να γνωρίζω, θα ψηφίσουμε Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. τσιμπητό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. B Athinon dn exei????
    k emeis edo pera p eimaste na psifisoume ti tha kanoume?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί καλείτε τους καλλιτέχνες; Οι υπόλοιποι πολίτες;

    Πείτε ποιοι πραγματικά είστε: το κόμμα υπέρ των ατομικών ελευθεριών. Να φαίνεται, να το καταλάβουν και οι μη-καπνιστές μη-καλλιτέχνες.

    Ο πολίτης που έχει συνηθίσει στην περιστολή των ατομικών του ελευθεριών, είτε πρόκειται για κάπνισμα είτε για υποχρεωτική ζώνη ασφαλείας είτε για καταγραφή των τηλεφωνημάτων του είτε για συλλογή προσωπικών δεδομένων από τα σάιτ που μπαίνει είτε χίλια δυο άλλα, είναι έτοιμος να δεχτεί αδιαμαρτύρητα και την περιστολή οποιωνδήποτε άλλων δικαιωμάτων του, π.χ. εργασιακών, ασφαλιστικών κλπ.

    Εκεί χτυπήστε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε την παλευετε κάστανο. στοπ
    μονιμως στη κοσμάρα σας.στοπ
    έχετε δικαιωμα βέβαια.στοπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χαίρομαι που συμφωνείς. στοπ
    έχουμε δικαίωματα. στοπ
    αλλά το κράτος διαφωνεί. στοπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πέπε είπες: "Ο πολίτης που έχει συνηθίσει στην περιστολή των ατομικών του ελευθεριών, είτε πρόκειται για κάπνισμα είτε για υποχρεωτική ζώνη ασφαλείας είτε για καταγραφή των τηλεφωνημάτων του είτε για συλλογή προσωπικών δεδομένων από τα σάιτ που μπαίνει είτε χίλια δυο άλλα, είναι έτοιμος να δεχτεί αδιαμαρτύρητα και την περιστολή οποιωνδήποτε άλλων δικαιωμάτων του, π.χ. εργασιακών, ασφαλιστικών κλπ"

    Πολύ καλά όλα όσα είπες, πλην αυτό περί καπνίσματος με το οποίο διαφωνώ. Το κάπνισμα δεν είναι ατομική ελευθερία αλλά ατομική υποδούλωση. Ίσως να ήταν ελευθερία μόνο εάν ανά πάσα στιγμή ο καπνιστής ήταν και ελεύθερος να μην καπνίζει. Είναι; Ας μην περνάμε λαθεμένα και μη συνετά μηνύματα στους άλλους και μεταξύ μας χωρίς πολλή σκέψη. Αν θέλει κάποιος να υπερασπίσει το πάθος του για κάπνισμα και την εξάρτησή του από το τσιγάρο, ας το κάνει ανεξάρτητα από τις άλλες ελευθερίες. Δεν εντάσσονται όλες οι ελευθερίες στο ίδιο πλαίσιο αξιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάρκο, βεβαίως είναι εξάρτηση το τσιγάρο αλλά είναι μια εξάρτηση που επιλέγει κανείς και είναι μια εξάρτηση που επίσης επιλέγει κανείς να μην καταπολεμήσει. Σχετικά εύκολα απεξαρτάται κανείς που το επιθυμεί. Εξάλλου, αυτό που λες, ότι δεν είναι ελευθερία το να καπνίζεις, μπορεί να το πει κανείς και για άλλα πράγματα που δεν θα θέλαμε να παρεμβαίνει το κράτος "υπέρ" μας. Για παράδειγμα η κατανάλωση αλκοόλ, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού και άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μάρκο,

    Αν συμφωνείς μαζί μου στα υπόλοιπα εκτός από το τσιγάρο, τότε συμφωνούμε. Στην ουσία εδώ δε μιλάμε για το κάπνισμα αλλά για την περιστολή των ατομικών ελευθεριών. Η καπνοαπαγόρευση είναι απλώς η αφορμή.
    Η γνώμη μου για τα πράγματα είναι η εξής: ο άνωθεν παρεμβατισμός σε λεπτομέρειες της ζωής μας, όπως το αν θα καπνίσουμε εδώ ή εκεί, αν θα ηχογραφηθεί μία ασήμαντη συνδιάλεξή μας με μια υπηρεσία, αν θα πάρουμε το μπουκάλι μας με το νερό μέσα στο αεροπλάνο ή όχι, μοιάζει ακίνδυνος. Δεν πρόκειται για κάποια κατάφωρη καταπίεση, και άλλωστε συνδέεται πάντοτε και με κάποια προφανή ωφέλεια: στην υγεία, στην ασφάλεια κλπ.. Όμως αυτή είναι η επιφάνεια. Υποκρύπτεται μία τάση να μας συνηθίσουν ότι αυτά τα μικρά δικαιώματά μας δεν είναι εξασφαλισμένα. Λίγο λίγο αυτό μπορεί να επεκταθεί και σε πιο σημαντικά δικαιώματα.
    Ειδικά με το τσιγάρο όμως, τι γίνεται: όλοι οι θεριακλήδες καπνιστές νιώθουν πιο έντονα την καταπίεση σ' αυτό το ζήτημα. Έτσι η καπνοαπαγόρευση προσφέρεται ως αφορμή για να ξυπνήσει η αγανάκτησή μας! Ακόμη κι αν κάποιος υπστηρίξει ότι η αγανάκτηση για τα συγκεκριμένα αντικαπνιστικά μέτρα είναι άδικη, -πράγμα που ενδεχομένως μπορεί να υποστηριχθεί με πολύ λογικά επιχειρήματα-, το κέρδος από την αφύπνιση των συνειδήσεων παραμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή